Facebook6Scoops

Palacinki
Prep Time:
5 Minutes
Cook Time:
15 Minutes
Ready In:
25 Minutes
Ingredients:
200 g brašna (tip 400, meko)
2 jajeta
1 kašika ulja
3 dl mleka i malo mlake vode
kašičica soli i šećera
Directions:
1
Uzmite dublju plastičnu posudu i u nju sipajte brašno, dodajte jaja i oko 2 dl mleka. Probajte da umutite i ako ne ide dodajte još malo mleka.
2
Savet: testo možete napraviti samo sa vodom ili samo sa mlekom. Najbolje je kada stavite pola mineralne vode i pola mleka.
3
Važno je da testo bude gusto i da ga mutite dok ne postane glatko, bez grudvica, potom dodajte još mleka, pa malo kisele vode i tako dok ne dobijete testo koje liči na čorbu. U umućeno testo dodajte oko 1 dl ulja i dobro promešajte.
4
Savet: testo će biti bolje ako ga pustite da odstoji 20-30 minuta.
5
U tiganj sipajte ulje pa kad se zagreje izručite ulje, tako da tiganj ostane samo masan. Vratite ga na ringlu i onda sipajte kutlačom testo, koje treba da bude ravnomerno raspoređeno po tiganju. Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka. Ostavite nekoliko trenutaka na ringli, a onda prevrnite nožem ili bacite u vis.
6
Savet: koristite samo teflonske tiganje jer ćete tako izbeći da Vam se palačinke zalepe za dno, tj. neće morati stalno da "podmazujete" tiganj.
7
Čim se ispeče jedna strana palačinke, okrenite je na drugu stranu i pecite isto koliko i prvu (otprilike oko 1 minut). Gotove palačinke izbacite na plitak tanjir i filujte.

Comments

Fix this post |Report post |It is fantactic


6Scoops Keyboard Shortcuts

Click anywhere to close